Samen Vegan koken

Wilde u altijd al vaardiger zijn in de keuken? Meer weten over voeding? Leuke handigheden leren? Wilt u met meer plezier in de keuken staan? Dan is de vegan kookavond iets voor u!

Een veganistische maaltijd wordt anders samengesteld dan het gangbare kostje van aardappels, groente en vlees. Vleesvervangers uit de winkel missen vitaliteit, glans, smaak en creativiteit. Ik wil u graag een andere kijk op koken geven en het goochelen met smaken leren.

Laat u inspireren door nieuwe smaken

Groenten, noten en zaden staan centraal in mijn menu's en daarom is de cursus zeker ook interessant voor iedereen die zich wil laten inspireren door nieuwe smaken, specerijen, kruiden en de wetenswaardigheden daar omheen.

Natuurlijke ingrediënten

Tijdens de veganistische kookavonden gebruiken we net als in mijn kookworkshops uitsluitend natuurlijke ingrediënten, dus zonder geur-, kleur- en smaakstoffen, zakjes, potjes en pakjes. Ik probeer bovendien zo veel mogelijk met Nederlandse producten te werken (is in de winter een beetje moeilijk, maar ik streef er toch naar), die het lichaam voldoende voedingsstoffen geven. Dat betekent: voldoende eiwitten, vezels en (langzame) koolhydraten. Graag leg ik uit wat de rol is van vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en vetten en natuurlijk ook de ecologische voetprint. Boven alles echter telt voor mij het plezier in het koken zelf, de smaak van de maaltijd en het gezellig met elkaar bezig zijn.

Happiness is homemade!

Hoe en wat?
op dit moment zijn geen concrete data gepland. Je kunt me echter een mail sturen, dan houd ik je op de hoogte!